XSamp

O comunitate SA-MP !
 
IndiceCercaRegistratiAccedi

 

 F.B.I - Regulament

Andare in basso 
AutoreMessaggio
Dizzy03Messaggi : 8
Data di iscrizione : 18.03.13

F.B.I - Regulament Empty
MessaggioTitolo: F.B.I - Regulament   F.B.I - Regulament Icon_minitimeLun Mar 18, 2013 9:46 pm

Federal Bureau Of Investigations (FBI) este o organizatie guvernamentala care se ocupa in special cu rezolvare celor mai grele cazuri, asista politia si lucreaza in special impotriva organizatiilor corupte, influentelor precum si traficului sau consumului de droguri. Orice jucator care face parte dintr-o organizatie ilegala sau care comite orice infractiune din urmatoarea lista se alege cu minute/ore bune de jail:
Incalcarea legilor impuse de stat privind: crima, rapire, jaf, dare de mita, furt, obstructionarea justitiei, deranjarea linistii publice, agresiuni, folosirea armelor in scopuri ilegale.
Trafic sau consum de droguri.
Asistarea criminalilor in diverse situatii (complice).
Acte de terorism.
Atacurile benzilor rivale.
1. In cazul suspectilor care au primit wanted pentru runner, rob, abuz de esc on wanted, complice sau rapire (in cazul in care rapitorul nu renunta la /tie) un agent FBI de rank 6 daca doreste, are dreptul sa-i aresteze. Pentru ceilalti membri, acesti suspecti nu au drept de predare.
2. Membrii FBI nu au voie sa detina job-urile ilegale (drugs dealer, arms dealer, whore, car jacker) si de asemenea job-urile trucker, farmer, garbageman.
3. Nu aveti voie sa detineti materiale si/sau droguri.
4. Un Agent FBI nu are voie sa dea frisk excesiv (la toata lumea precum actioneaza PD). De asemenea, nu are voie sa dea /frisk din sau in masina. Un agent FBI da /frisk in principal celor din mafii / Hitman. Un agent FBI va da /frisk altcuiva doar in cazul in care considera ca respectivul este suspect. Controlarea HQ-urilor celor din mafii / Hitman (prin folosirea comenzii /frisk asupra membrilor acestora) se face doar in echipa (minim 4) si doar cu acordul liderului, insotit de un mandat de perchezitie pentru acea zi.
5. Un agent FBI nu are voie sa dea amenda (/ticket).
6. Este strict interzisa folosirea vehiculelor din cadrul factiunii FBI, in scopuri personale, nerespectarea acestei reguli duce la sanctiuni drastice. Aveti voie sa mergeti dupa suspecti cu masina de politie, cu girofarul pornit. Dar in cazul in care vehiculele speciale sunt ocupate, vor putea urmari suspecti si in masini de civil, dar:


* in cazul in care merg dupa suspecti ce au drept de predare trebuie sa respecte regulile de circulatie;
* in cazul in care suspectii urmariti nu au drept de predare pot incalca acele reguli.


Neconformarea cu aceasta regula si incalcarea, din propria initiativa, a regulilor de circulatie cand nu este cazul se va pedepsi cu Faction Warn.

7. Este strict interzis sa trimiti sms / suni suspectul si sa-l intrebi daca se preda.
8. Este permis drive-by kill insa doar ca pasager (H), pe suspecti de wanted 6, fara drept de predare. Soferii nu au voie sa faca drive-by kill.


* Este interzis pentru un agent F.B.I. sa faca Drive-by cand in masina nu se afla soferul.
* Este interzis pentru un agent F.B.I. sa faca Drive-by cu deagle.

9. In cazul in care un jucator cumpara / foloseste arme in zonele guvernamentale, un agent FBI are obligatia de a-i da /take la arme. Apoi, trebuie chemat un PD care sa se ocupe de cel care a vandut acele arme.
10. Un Agent FBI are voie sa foloseasca comanda /take doar pentru a confisca arme si droguri. Agentii FBI nu se mai ocupa cu materialele in nicio situatie, exceptand cazul in care acesta este solicitat de catre un admin.
11. a)Aveti dreptul sa folositi de maxim 5 ori comanda /tazer pe acelasi jucator, intr-o urmarire.
b) Aveti voie sa folositi /tazer si in cazul in care sunteti in inferioritate numerica (ex. 1 vs 2+ atacatori)
12. Este permisa folosirea de Hidraulice si NOS, doar cand sunteti undercover in misiune.
13. Este permis atacul asupra suspectilor aflati in Safe Zone doar daca actiunile voastre sunt 100% precise si alti civili nevinovati nu sunt raniti.
14. Se da wanted pentru Patrunderea pe proprietati guvernamentale (inchisoarea, garajul lspd, garajul FBI si Hq NG) - (TG), dar membrii au obligatia sa le vorbeasca frumos si sa ii roage sa iese afara (indiferent de level), iar in cazul celor de level mic ce nu cunosc termenul au obligatia sa le explice ce inseamna si de ce nu pot sta acolo. Este interzis sa avertizati jucatorul respectiv doar prin "Afara!", sau prin /bind-uri de genul: "Afara! Teren guvernamental! Risti wanted!". Replicile membrilor vor fi direct proportionale sau sinonimice cu: "[Numele playerului], te rog frumos sa iesi afara. Te aflii pe teren guvernamental.", si EVITATI utilizarea aceleiasi replici.
15. Sunteti obligati sa respectati si sa urmati ordinele membrilor cu rank superior.
16. Orice comportament / limbaj neadecvat se va sanctiona dupa gravitatea acestuia cu avertisment / rank down sau chiar demitere.
17. Lipsa de bun simt, aroganta si vorbitul la misto cu liderii sau cu oricare membru din PD, NG sau FBI va fi sanctionata cu demitere.
18. La 3 Faction Warn-uri orice membru va fi demis. Pedepsele vor fi sterse in timp doar daca membrul dovedeste ca merita.
19. FBI nu cere si nu confisca licente.
20. Comanda /undercover poate fi folosita doar in misiuni foarte dificile si doar cu acordul liderului / subliderului. Daca niciunul din cei doi nu este on / nu va acorda permisiunea de a folosi /undercover, este strict interzis sa lucrati sub acoperire. Neconformarea cu aceasta regula se pedepseste de catre lider dupa cum acesta considera.
21. In caz ca mergeti dupa un suspect si acela este pe ESC sunteti obligati sa il somati iar daca nu raspunde faceti SS si il omorati.
22. Joburile permise in departamente vor fi: in principal detectiv, si mecanic doar pentru situatii speciale justificate de catre membrii, si cu acordul liderului / subliderului.
23. Intr-o urmarire, numarul de somatii adresate unui suspect va fi de minim 3, pentru siguranta ca suspectul a observat aceste somatii si a inteles ce are de facut. Daca in pozele suspectului (preferabil intregul chat) nu apare nici o somatie sau apare o singura somatie care nu contine numele suspectului, atunci membrul care nu s-a asigurat va fi santionat, dupa caz. 2 somatii consecutive in aceeasi secunda, vor fi considerate bind / SPAM si membrul respectiv va fi sanctionat.
24. Membrii departamentelor nu au voie sa ceara unui civil / mafiot / factiune pasnica / hitman sa-i omoare.

25. Primul membru de departament care ajunge la un anumit suspect, este cel care il va procesa / aresta. Membrii care ajung dupa acesta nu au dreptul sa intervina decat daca sunt solicitati, iar in cazul in care suspectul intra la ei in masina, sunt obligati sa-l predea membrului initial.
26. Un membru FBI poate sta la jail maxim 5 minute. Suspectii trebuie urmariti, nu asteptati.[/font]
27. Un agent poate da /confiscate weapons civililor care detin arme la vedere, valabil si la war!

Regulament de Ordine Interioara:28. Certurile intre membrii pe /r sau /d vor fi sanctionate cu rank down pana la demitere
29. Este interzisa favorizarea jucatorilor. Un Agent FBI trebuie sa dea dovada de CORECTITUDINE.
30. Nu aveti voie sa folositi comenzile (avantajele de a fi politist) in scopuri personale, pentru distractie altfel veti fi demis.
31. Fara spam pe /d sau /r. Cand cineva vorbeste voi ascultati, nu va bagati aiurea in discutie, daca aveti de facut vreo completare sau nu ati inteles ceva, asteptati momentul oportun.
32. Nu vreau sa vad reclamatii intre voi pe forum, vom incerca sa ajungem la o intelegere pe /r daca sunteti nemultumiti. De asemenea, daca actiunile unui coleg vi se par deplasate in sensul ca incalca regulamentul, trimiteti un PM liderului cu explicatia.
33. In timpul sedintelor, nu vorbeste nimeni decat daca va permit liderii si telefoanele vor fi inchise.
34. Cine intarzie la sedinta anunta prin /sms sau /call liderul/subliderul, nu pe /r "am intarziat, unde e sedinta".
35. Cand aveti un suspect la voi, sunteti obligat sa anuntati frumos pe /d "x-ulescu se preda/ e la mine". Se va scrie numele intreg.
36. Membrii FBI care se baga aiurea/ca martori in topicul "Reclama un Agent FBI" sau "Aplicatii FBI" vor fi sanctionati cu rank down/avertisment. Asemenea situatii se explica prin PM liderului.
37. In topicu reclama un Agent FBI pot posta:
agentul reclamat;
adminii;
reclamantii, dar fara SPAM, Off-topic. In cazul in care reclamantii efectueaza mai mult de un post pentru un anumit membru, reclamatia nu va fi luata in seama. Daca doriti sa adaugati ceva dupa Reply-ul membrului FBI, dati EDIT la plangere.
Cine are un limbaj neadecvat in reclamatie va fi sanctionat + ignorarea plangerii.
38. Aveti voie sa participati la eventuri agresive DOAR daca sunteti OFF-duty. Cine va fi prins ca a participat la un asemenea event on-duty, si din cauza sa alti participanti au luat jail aiurea, va fi demis.
39. Este strict interzisa folosirea avantajelor de politist (sub orice forma) cand situatia nu o cere.
40. Orice membru al departamentului are obligatia de a interveni in cazul in care un membru Fireman / Paramedic cere ajutor pe /d.
41. Un agent F.B.I. are obligatia de a folosi comanda /su cu exact atatea unitati cat prevede Wanted List. Nu se ia in considerare situatia "wamted-ului ascuns".
42. Un suspect isi mai poate pierde dreptul de predare in urmatoarele situatii:


* suspectul daca are: wanted X + First Degree Murder + Cop Kill pe /mdc. Daca nu are nimic inainte de "First Degree Murder", si are doar: First Degree Murder + Cop Kill pe /mdc, acel suspect ARE DREPT DE PREDARE. De asemenea, daca un suspect omoara un cop de n ori inainte de a fi arestat / omorat, acel suspect va primi wanted pentru "Cop Kill" de la respectivul cop tot de n ori.
* suspectul are deja wanted, un agent il someaza pentru a se preda, iar acesta il ataca pe acel agent in mod repetat pentru a-l omori. In aceasta situatie, agentul poate sa-i dea /tazer, sa-i acorde wanted pentru Cop Attack, si sa-l omoare. (intrucat respectivul suspect si-a pierdut dreptul de predare).43. LVPD Maverick poate fi folosit doar de catre agentii cu rank 5+, NU pentru plimbari ci doar in situatii speciale. Toti cei sub rank 5 au obligatia de a cere permisiunea liderului inainte de a decola cu elicopterul. Toate celelalte masini pot fi folosite in functie de rank (script).
44. /d este chat-ul prin care membrii departamentelor pot colabora in situatii legate de politie. Certurile / jignirile in cadrul acestui chat nu vor fi tolerate si vor fi sanctionate, in general, cu demitere. De asemenea, alte discutii ce nu vizeaza activitatea fortelor de ordine nu vor fi tolerate in cadrul acestui chat.


Atentie: Este strict interzis folosirea emoticoanelor pe /d.

45. Prioritatea de capturare si arestare a suspectilor din /wanted, pentru agentii FBI, este urmatoarea: daca in lista /wanted exista suspecti de tip wanted 1 sau 2, membrii FBI nu se vor angaja in capturarea / arestarea suspectilor de tip wanted 3+. Singurele situatii in care un membru FBI are voie sa captureze / aresteze wanted 3+ sunt fie cand in lista /wanted nu exista decat wanted 3+, fie cand nu exista membrii National Guard activi ONLINE.
46. In cazul in care un membru de departament acorda wanted unui civil, acesta are dreptul de a-l aresta, indiferent de wanted level. Daca, inainte de a-l aresta, membrul respectiv iese din joc, suspectul ii revine departamentului ce are prioritate pe wanted-ul sau.
47. Pe Infernus-uri au prioritate cei din PD. FBI si NG va cere acordul acestora cand doresc sa foloseasca aceste vehicule. Cei care iau aiurea aceste vehicule, vor fi sanctionati.
48. Un membru PD/FBI/NG nu are voie sa ceara ajutorul sau sa fie ajutat, in nici un fel, de catre un civil in urmarirea suspectilor cu sau fara wanted. Daca aveti nevoie de ajutor cereti-l celorlalte departamente, nicidecum civililor.
49. In cazul in care ati fost omorat sau un alt civil a fost omorat de catre un jucator, trebuie sa aveti dovezi concrete ca acel jucator a tras / a atacat, pentru a va apara impotriva unei plangeri. Acel "first degree murder" acordat de gamemode nu reprezinta, pe cont propriu, o dovada, ci mai degraba o intarire a dovezilor existente. Acest lucru este valabil in special pentru hitmani, intrucat ei au contracte.
50. In cazul in care o anumita factiune are antrenament / sedinta sau alt eveniment similar, membrii FBI trebuie sa dea dovada de intelegere si sa nu ii deranjeze, chiar daca exista suspecti cu wanted printre ei. Dupa finalul sedintei / antrenamentului , suspectii respectivi pot fi arestati. Pentru confirmare in aceste cazuri, puteti apela la lideri / sublideri .
! Tratarea suspectilor fugari:

Daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
Daca suspectul zice ca nu se preda, atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
Daca suspectul zice ca nu se preda si fuge cu un vehicul atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pt runner.
Daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda si fuge cu un vehicul atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pt runner.
Se considera "fuga" doar daca suspectul se foloseste de un vehicul.
In cazul in care suspectul fara drept de predare intra in masina altui player, membrii PD/FBI/NG au obligatia de a-l soma (folosind /m sau /s, depinde de situatie) pe conducatorul (eventual nevinovat) acelui vehicul pentru a opri, cu o replica de genul: "Opreste masina acum, risti COMPLICE!" de cel putin 2 ori fara a face SPAM. In cazul in care respectivul player nu opreste masina sau nu-i da /eject suspectului fara drept de predare, acesta va primi wanted 6 pe motivul complice.

! Reguli vis-a-vis de war:

* WAR-ul între mafioţi se va pedepsi cu wanted 1 "WAR" fără drept de predare, iar wanted-ul va fi acordat direct fără somaţii în prealabil tuturor mafiotilor de pe turf. Nu vor exista favorizări, şi orice mafiot (fie el admin, sau orice alt jucător) va primi wanted.
* Nimeni nu va mai putea interveni pe cont propriu la WAR. Membrii departamentelor se vor organiza într-o echipă mare şi vor folosi vehiculele departamentelor pentru intervenţie. Pentru organizare / adunare folosiţi [/d]. Se va respecta următorul şablon:
- Se va forma o echipa de 10 cops (minim). Se va face un screenshot de catre organizator, ca sa dovedeasca ca au fost prezenti 10+ cops la WAR. Organizatorul trebuie sa fie rank 4+
-Cei 10+ cops vor fi organizati in 2 echipe. O echipa va da wanted unei mafii, cealalta se va ocupa de a doua mafie prezenta la war.

* Mafiotii care sunt IN MASINA pe turf dar nu sunt pe /H, nu vor primi wanted 1 cu motiv "war"!!!

Exceptie: In cazul in care o mafie este atacata la HQ, membrii departamentelor nu vor avea voie sa intervina, este singura situatie in care mafiotii sunt lasati sa isi desfasoare war-ul!

ATENTIE! Cei care vor favoriza o mafie, sau un membru de mafie va fi sanctionat cu UNINVITE fara drept de apel!


! Reguli vizavi de Namecover:

Namecover este o comanda speciala de care se pot folosi doar membrii departamentului F.B.I. Aceasta este folosita indeosebi pentru operatiuni extrem si pentru a depista diverse infractiuni fara a trezi suspiciuni. La aceasta comanda au acces doar agentii ce detin rank 5+ , acestia o pot aplica si celorlalti membri. In utilizarea acestei comenzi se vor respecta urmatoarele reguli:

Este interzis ca un agent FBI sa-si dezvaluie identitatea de fata cu un civil/mafiot/hitman. De aceea un agent cu undercover nu are voie sa detina spray sau armura. Vom pastra comanda, precum si operatiunile undercover, un secret.
Flagrantele impotriva traficului si consumului de droguri, precum si alte operatiuni vor fi organizate doar cu acordul si supravegherea unui rank 5+.
Numele acordate nu vor fi nume non-rp si nu vor imita numele diversilor jucatori / admini / lideri. Vor fi dupa structura: NUME.PRENUME.
In orice flagrant ce vizeaza drogurile, va participa o echipa de minim 2 persoane in care va exista cel putin o persoana cu rank 2+ fara undercover, pentru folosirea comenzii [/confiscate].
In cazul in care, intr-un anume flagrant, traficantul/detinatorul de droguri nu vrea sa se dea jos din masina, coechipierul de rank 2+ ii poate da /frisk acestuia chiar daca se afla in masina, si NU in mod abuziv.
* Acest privilegiu NU ESTE VALABIL in alte situatii (ex: mandate de perchezitie, /frisk-uri ordinare).
Este strict interzis ca agentul aflat sub acoperire sa faca abuz de identitatea sa. Prin abuz putem intelege Death-Match aiurea, Limbajul colorat , etc. Pentru diverse abuzuri de acest gen, respectivul membru va fi dat afara cu Faction Punish.
* Desi coechipierul de rank 2+ este cel care se ocupa de /frisk si /su, agentul sub acoperire poate face SS la acel /su (constituind 2 puncte pentru raportul de activitate).
!Atentie: Pentru ca acest SS sa fie valabil in raportul de activitate trebuie sa se vada ca aveti undercover si de asemenea coechipierul trebuie sa apara in SS.
Dupa ce dealerul / detinatorul de droguri a primit wantedul cuvenit , de arestarea sa se poate ocupa oricare agent din echipa respectiva, dar cu conditia ca acestia sa nu se dea de gol, in ceea ce priveste undercover-ul.
Este permis ca un agent aflat sub acoperire sa cumpere droguri si chiar sa le foloseasca. Acest lucru poate duce la capatarea increderii fata de traficant. De asemenea membrul cu namecover poate folosi NOS si Hidraulice, dar nu in mod abuziv.
Undercover-ul mai poate fi folosit si pentru a acorda wanted unor civili/mafioti/hitman ce incalca legea, in locuri publice. Aceasta regula se adreseaza, in special, celor de rank 1 si vizeaza urmatoarele infractiuni:
atacarea unui civil (civilul in cauza poti fi chiar tu cu undercover);

furtul unui vehicul; (in cazul in care un civil ii fura altui civil vehiculul, si doar atunci, in cazul in care voi sunteti cel deposedat de vehicul nu se va acorda wanted!);

rapirea unui civil (civilul in cauza poti fi chiar tu cu undercover);

drive-by (shot sau calcat);

omorarea unui civil (civilul in cauza poti fi chiar tu cu undercover);
Puteti aplica aceste /su-uri de pe undercover DOAR daca respectati urmatorul sablon:
***Sunteti undercover si zariti desfasurarea uneia din infractiunile de mai sus. Mai intai faceti SS la infractiunea in desfasurare, apoi acordati wanted-ul respectiv si faceti SS cu wanted-ul acordat.
Acest sablon este menit si a va ajuta sa va aparati in cazul unei plangeri. (voi avand SS cu infractiunea respectiva), si de asemenea va ofera celor de rank 1 inca un mod de a strange puncte pentru raport (mai multe detalii gasiti in topicul „Rapoarte de Activitate”).
Pentu arestare, apelati la un coleg fara undercover, pentru a-l duce la jail, iar dupa ce acesta l-a dus, daca doriti sa-l arestati, folositi comanda [/undercover off] si anutati-va colegul.
!Atentie: NU ABUZATI de aceasta regula. Orice abuz va fi pedepsit aspru.
Membrii care folosesc undercover nu au voie sa determine alti civili (prin diverse metode) a savarsi oricare din infractiunile enuntate in regula 10. Acesta poate fi considerat abuz si se va pedepsi aspru. Se va acorda wanted doar daca acei infractori actioneaza de buna voie.
Undercover poate fi utilizat si pentru depistarea celor ce vor sa jefuiasca banca.
Folositi comanda [/undercover off] doar daca nu sunteti vazuti de alti jucatori.
Agentii FBI de rank 5+ trebuie sa faca SS dupa fiecare /namecover acordat, si sa pastreze o evidenta a numelor acordate (SS-urile), in caz ca va fi nevoie.

! Atentie

* Limbajul de mahala nu va mai fi tolerat in conversatii cu civili. Expresii gen: "Mars", "BAAA!", "Ce vrei ba?", "Nab", si jigniri de orice fel adresate civililor vor fi sanctionate. PD / F.B.I. / NG sunt factiunile ce stabilesc linistea si impun legea pe server, si astfel membrii trebuie sa dea dovada de buna crestere si sa dea un exemplu demn de urmat celorlalti playeri. Limbajul "familial" poate fi folosit doar cu persoane care le permit acest lucru (prieteni) si nu in locuri publice sau inconjurati de civili.

* Agentii F.B.I. au obligatia sa faca Screen Shots in urmatoarele situatii:

- dupa ce a anuntat pe /d "Cutarescu este la mine". SS-ul trebuie sa contina si suspectul.
- inainte de a participa la un event agresiv agentul FBI este obligat a da /wanted sau /su si apoi a face SS.
- /mdc-ul unui suspect arata ca respectivul nu avea drept de predare. (F8)
- imediat dupa ce dati /frisk unui suspect, indiferent daca avea sau nu iteme ilegale in posesie.
Torna in alto Andare in basso
 
F.B.I - Regulament
Torna in alto 
Pagina 1 di 1

Permessi di questa sezione del forum:Non puoi rispondere agli argomenti in questo forum
XSamp :: Server :: Factiuni :: Federal Bureau of Investigation-
Vai verso: